Of ik eens wilde afzakken naar Leuven om te brainstormen over een nieuw programma? Deze vraag zat een klein jaar geleden plots in mijn mailbox, ondertekend door Arnout Hauben. Het was niet de eerste keer dat ik met productiehuis De Chinezen samen zat. Van onze jongens geen nieuws diende met de getuigenis van Etienne als inspiratie voor een van de afleveringen van De helden van Arnout. Hun prachtige programma Meer vrouw op straat putte uit mijn grote verhalenarchief. Met diezelfde De Chinezen werkte ik samen aan de grootschalige herdenking van 100 jaar Wapenstilstand. En afgelopen jaar, tussen het schrijven van het boek over Eva Fastag door, mocht ik voor hen een programma uitdenken over de bevrijding van Vlaanderen in 1944-1945.

Centraal: Louis Boeckmans met Arnout Hauben! – foto uit Het Nieuwsblad.

Het resultaat kan je vanaf vanavond op één bekijken. Er zijn zo veel fragmenten waar ik naar uitkijk: de ontmoeting tussen Arnout en Louis Boeckmans, het in beeld brengen van de vergeten slag om Geel, de serene herdenking van de laatste V-bom op ons land… Ik ben trots op wat ik samen met De Chinezen heb verwezenlijkt. Het lijkt een beetje op de verfilming van mijn boek Elke dag angst. De serie zal drie afleveringen tellen: de eerste gaat over de geallieerde bevrijding in september 1944, de tweede over de vergeten slagen om Geel, het Albertkanaal en de Schelde in de herfst van 1944 en de laatste over de V-bommenterreur van oktober 1944 tot maart 1945.

Dus zeker kijken vanavond om 20.40 uur op één, volgende week en binnen twee weken!

Louis Boeckmans leidt Arnout Hauben rond in Breendonk… – © Lydia Boeckmans.

Bijzondere dank aan het hele team van De Chinezen en in het bijzonder aan Arnout Hauben, Eline De Boeck en Martine Meuris voor de hele fijne samenwerking. Graag tot nog eens!

Meer weten?

 

6 gedachten over “Vanaf vanavond op één: Ten Oorlog, de bevrijding van Vlaanderen

  1. Net ietsiepietsie aan het bijkomen en voor t eerst de mail opengemaakt, dit bericht van afgelopen 6 april…ga proberen terug te kijken, Corona malaise heeft afgelopen 3 weken mij compleet versuft op bed doen blijven en lichamelijk inspanning was uit den boze.. blij met deze tip en ik hoop in elk geval de volgende en daaropvolgende te bekijken.. mooi uitkijk – idee…Fijn dank je wel Pieter, en geweldig zoals je bezig bent en zoveel mensen spreekt over het verleden van een ieder dan wel historisch perspectief… Mooi mens bent U ….met groet en dank voor alle verdere info… cornelia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s