Verschijn midden december 2019!

 

De typiste van Dossin

De Joodse Eva Fastag was 25 jaar toen ze in juli 1942 bij de eerste Jodenrazzia in Antwerpen werd opgepakt. Ze belandde eerst in Breendonk en na vijf dagen in het net opgerichte verzamelkamp Dossinkazerne in Mechelen. Daar dwongen de Duitsers haar om de transportlijsten op te stellen voor de deportatie van Joden uit België naar Auschwitz-Birkenau. Meer dan 25.000 mannen, vrouwen en kinderen werden gedeporteerd. Minder dan 5 procent overleefde… Waar ze kon pleegde Eva verzet, maar ze kon niet vermijden dat ook haar familie werd gedeporteerd. Ik reisde naar Israël om er de unieke getuigenis van deze 102-jarige op te tekenen en geef historische duiding bij haar oorlogsverhaal.

Een tweede ‘laatste getuige’ na het succes van Louis Boeckmans!

Welkom op de boekvoorstelling van 18 december in Kontich!

Lees hier alvast het eerste hoofdstuk!

Nu al een exemplaar bestellen? Dat kan via Standaard Boekhandel en Bol.com

3 gedachten over “De laatste getuige: Eva Fastag

 1. He Pieter, ik kijk vol ongeduld uit naar je volgend boek, als dat net ze sterk is als je vorige.. Top man. Dat is de eerste boek in mijn leven dat ik 2 maal gelezen heb, dus ik hoop snel weer te kunnen genieten. Alle succes en tot snel. Groetjes Dirk

 2. Beste Pieter,
  Uiteraard ga ik je de komende periode ‘volgen’. Complimenten voor de gedegen onderzoeken en daaruit voortvloeiende boeken. Het oorlogsgeweld is en blijft een onderwerp wat wij niet mogen vergeten. Jouw boeken zijn voor mij een zeer waardevolle aanvulling en lees alles met grote aandacht en de daarmee gepaard gaande ellende.
  Vriendelijke groet,
  Erwin José

 3. Sehr berührt davon, das liebe Gesicht von Eva hier wieder zu sehen, möchte ich Ihnen, cher Pieter Serrien, dafür danken, dass Sie die Tapferkeit und Courage dieses Frauenlebens in Ihrem Buch würdigen. Alles Gute für Ihre Arbeit! Liebe, verehrte Evi: bis 120 Jahr! Sei gesund!
  Rita Breit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s