Vandaag honderd jaar geleden… kreeg Leuven het bijzonder zwaar te verduren. De represailles in de universiteitsstad werden het symbool voor het brave little Belgium dat onder het Duitse geweld leed in de eerste twee oorlogsmaanden. In Oorlogsdagen vertelt Leuvenaar Felix Boon hoe hij werd meegesleurd en op het nippertje ontsnapte aan de dood. Naar schatting 300 andere burgers kwamen om het leven.

leuven_2

25 augustus 1914 - Oorlogsdagen 125 augustus 1914 - Oorlogsdagen 225 augustus 1914 - Oorlogsdagen 325 augustus 1914 - Oorlogsdagen 425 augustus 1914 - Oorlogsdagen 5

Meer info? Facebook en Website Oorlogsdagboek Leuven,

Een gedachte over “25 augustus: Leuven

  1. Wat moet je hierop zeggen, wat een schoften waren het,hoe een mens tot alles in staat is, als hij zich over= winnaar voelt.ik heb er veel over gelezen maar zoals deze man het beschrijft kom het veel dichter bij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s