Zonet bereikte mij het trieste nieuws dat Walter Schamp afgelopen zondag overleden is. Walter was een van de belangrijkste en vooral moedigste getuigen van het bombardement op Mortsel. Hij verloor op die 5 april 1943 verschillende schoolgenootjes, zijn jongere en oudere zusje en mama. Elk jaar kwam Walter samen met zijn familie naar de herdenking. Afgelopen jaar was hij er ook en stond hij mee aan de basis van de vzw. Enkele jaren geleden mocht ik samen met Frank Van Passel de getuigenis van Walter filmen. Hieronder enkele fragmenten, als eerbetoon aan een bijzondere, warme en moedige man. Rust zacht, Walter. We zullen je verhaal doorvertellen.

7 gedachten over “Walter Schamp (1932-2018)

  1. Mijn innige deelneming bij het overlijden van een sterke en moedige man. Eén van de vele belangrijke getuigen van 5 april. Dat zijn getuigenis over dit familie- en Mortsels drama samen met alle mooie herinneringen van hem als echtgenoot,vader en grootvader steeds levend mogen blijven.

    Erik Broeckx
    Burgemeester Mortsel

  2. Walter, z’n oudere broer Herman en hun zus waren eigelijk “verre” familie (Herman was getrouwd met een nichtje van m’n vader) en toch was het alsof het juist heel dichte familie was. Samen zeilen, samen skiën…noem maar op. De familie Schamp was een heel warm nest zoals ze dat in de Kempen zeggen en toen hun zus overleed in een vliegtuigongeluk op een reis naar Israël leek het alsof we iemand in onze eigen familie verloren…nu ook, bij het lezen van het bericht over Walter’s overlijden schieten me de tranen in de ogen. Met hem en enkele anderen verdwijnen de laatste getuigen van het bombardement van Mortsel. In geen enkele plaats in de Benelux heeft de tweede wereldoorlog zoveel burger slachtoffers opgeëist in één dag. Het zijn bijzondere mensen die ondanks dat verlies uitzonderlijke medemensen zijn geworden…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s