2008

Tien jaar geleden begon het allemaal voor mij. Als ik wat rommel in mijn inbox, ontdek ik dat ik op 21 februari 2008 voor het eerst over en weer mailde met Geert Cortebeeck, toen nog uitgever bij Standaard Uitgeverij. Hij schreef meteen over ‘het goede nieuws dat ik het boek zou schrijven’. Vijf dagen later spraken we af. Die eerste ontmoeting vormde het begin van een jarenlange vriendschap. Nu, tien jaar later, ben ik nog steeds dankbaar dat Geert mijn uitgever (nu bij Horizon) mag zijn.

2018

Mede dankzij onze ontmoeting tien jaar geleden startte mijn schrijversbestaan met een hoogtepunt: Tranen over Mortsel schopte het al meteen tot bestseller. Tien jaar later kunnen we spreken van een nieuwe climax: de derde heruitgave van mijn debuut én mijn nieuwe boek, dat in het najaar bij Horizon zal verschijnen. In die tien jaar is er veel gebeurd. Ik heb ontzettend hard gewerkt, maar mag ook dankbaar zijn voor de kansen die ik heb gekregen. Ik heb niet alleen geschreven: ik heb een historisch onderzoeksbureau opgericht (Geheugen Collectief) en jarenlang geleid; ik sta nog altijd met plezier voor de klas (Sint-Ritacollege); ik startte een blog met onder andere gedurfde opinies (meer info) en opmerkelijke getuigenissen (meer info); ik mocht lesgeven aan de Antwerpse universiteit en was promotor van interessante studenten; ik schreef verschillende voorwoorden en inleidingen op romans en geschiedenisboeken; ik hield maar liefst 87 lezingen over mijn boeken; ik maakte televisie met Publiek Geheim, Koppen, Terzake, Frank Van Passel…; ik organiseerde herdenkingen in Mortsel en Antwerpen; ik mocht een tentoonstelling bedenken in Gent (meer info); en zo kan ik wel nog even doorgaan…

Tien hoogtepunten

Om dit allemaal te vieren, zal ik vanaf na de herdenking van het bombardement tot het verschijnen van mijn zesde boek tien opmerkelijke blogberichten van de afgelopen tien jaar opnieuw publiceren. Sommige verhalen kregen destijds erg veel aandacht, andere krijgen dit jaar een nieuwe kans om meer lezers te bereiken. Bij elke repost vertel ik ook wat het bericht voor mij betekende.

Meer info? Klik op onderstaande links:

4 gedachten over “Tien jaar schrijver

  1. Congratulations dear Pieter! You have done so much to make people aware of the fact that “history” happens to real people, who have feelings, who have families, who have memories. I go into the history classes in schools here in California and present the information in your book and about my own memories of that dreadful fifth of April. The students are really attentive and usually deeply moved. They had never thought of war that way, only the way it is presented in Hollywood movies. Really a big change in attitude! Thank you for all you do.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s