Na het verschijnen van Elke dag angst (meer info), deelde ik op mijn website een lijst van alle dodelijke V-inslagen in België en Nederland. Regelmatig publiceer ik een of meer verhalen achter de opgelijste V-bombardementen. Hieronder vind je de zevende reeks van tien verhalen. De link naar het verhaal vind je door op de plaats te klikken.

 • 8 juli 1944: V1 op Eernegem, eerste dodelijke V-bom op België (aanvulling met docu Ten oorlog: de bevrijding van Vlaanderen)
 • 19 oktober 1944: V2 op Borgerhout (en het dramatische verhaal van aalmoezenier Van Laerebeke)
 • 26 oktober 1944: V2 op Hoboken (2 doden, met bijzondere getuigenis exact 75 jaar later…)
 • 2 november 1944: V1 in Mortsel (met aangrijpende gefilmde getuigenis)
 • 12 november 1944: V1 op Schoten (met een bijzonder familieverhaal)
 • 16 november 1944: V1’s op Deurne
 • 25 december 1944: een V2 op kerst op het Kiel
 • 16 januari 1945: V2 op de Antwerpse Steenbergstraat (58 doden, enkele nieuwe foto’s (onder meer van een stuk van de V2 zelf!))
 • 3 maart 1945: V2 op Denderbelle (4 of 5 doden, waarvan de meesten uit één familie…)
 • 8 maart 1945: V1 op Sint-Jozefziekenhuis in Mortsel (31 doden, nu met een herdenkingspaneel)

2 gedachten over “Verhalen over de V-bommenterreur (8)

 1. In de late namiddag van 19 januari 1945 krijgt mijn grootmoeder, Emilie Duray in de Minderbroedersrui het bericht dat haar man, Joseph De Jonge, slachtoffer is van de V2-bom inslag op Petrol Zuid in Antwerpen. Er zijn documenten van. dat was niet de enige impact van V bommen op dat gezin. mijn vader zat in de Rex en overleefde het. Het verhaal met foto’s en documenten uit’ ’44 staat op mijn Facebookpagina. –> https://www.facebook.com/pit.dejonge

  Ik zoek nog verder naar om het REX ticket dat in de ca 65 dagboeken ‘ergens’ gecatalogeerd zit.
  Maar ook de rol van mijn andere grootvader, Eduard Storms, die voor de opruimingsdienst werkte nadat hij uit krijgsgevangenschap is teruggekeerd. Die heeft hij vl. getekend maar ook in zijn talloze dagboeken genoteerd.

  Beste groeten

  Pit De Jonge

 2. Beste , ik heb zojuist de lijst van inslagen bekeken van het luikse , er staan er ook bij van zuid limburg , die wat bij in de straat achter de klooster muur is gevallen ( recht in een populier gevlogen , aldus wijlen mijn grootmoeder !!! ) staat er niet bij vermeld , alsook die van het naast liggende dorp jesseren , die recht tegenover de school viel , maar godzijdank niet ontplofte doch openscheurde , ik moet u wel vertellen dat geen enkel slachtoffer viel bij deze 2 inslagen !!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s