© Geert Van Hoeymissen

Op zondag 11 november 2018 herdenken we honderd jaar wapenstilstand. VRT en productiehuis De Chinezen willen dat moment groots aanpakken. Met een live marathonuitzending op één vanaf 12 uur tot en met de Last Post om 20 uur brengen ze duiding en bezinning rond de Eerste Wereldoorlog en vier jaar lang intens herdenken. Er zijn reportages van Arnout Hauben, Kamagurka en Wim Lybaert. Goedele Wachters trekt door Vlaanderen om te kijken hoe 11 november nog beleefd wordt. In Ieper ontvangt Karl Vannieuwkerke enkele gasten: Lieven Scheire, Nigel Williams, en Barbara Sarafian zij maar enkele van de bekende namen. Daarnaast zijn er ook heel wat historici te gast om de geschiedkundige duiding te verzorgen: Piet Chielens van In Flanders Fields, journalisten Rudi Vranckx en Annelies Beck, professor Mathieu Zana Etambala en ikzelf.

Ik zal dus op 11 november in Ieper zijn om te vertellen over Het elfde uur. Ook mijn andere historische onderzoek en zeker Oorlogsdagen zullen aan bod komen. Ik kijk al uit naar een interessante en waardige herdenking van honderd jaar wapenstilstand.

Lees hier het volledige persbericht van VRT.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s