Vanaf volgende week is mijn negende boek verkrijgbaar in elke boekhandel. Met In opstand! vertel ik de vergeten geschiedenis van de geuzen. Zij vormden een bonte groep rebellen die in opstand kwamen tegen de katholieke onderdrukking, het Spaanse bewind van Filips II en de behoudsgezinde regering in Brussel. Deze mannen én vrouwen waren de beeldenstormers, revolutionairen en zeerovers die samen met Willem van Oranje de Tachtigjarige Oorlog deden losbarsten. De geuzenopstand resulteerde in waanzinnig religieus geweld tussen katholieken en protestanten, een bloedige burgeroorlog en bepaalde de verdere geschiedenis van beide Nederlanden.

In opstand! is een actuele geschiedenis met zowel lokale verhalen als nieuwe inzichten over het verleden van de Lage Landen, waarin de opstandelingen zelf de hoofdrollen spelen. Door zoals in mijn boeken over de wereldoorlogen persoonlijke getuigenissen te gebruiken hoop ik onze vaderlandse én moederlandse geschiedenis dichter bij dan ooit te brengen. Ontdek op het einde van dit herdenkingsjaar (1572-2022, 450 jaar na het slagen van de geuzenopstand) hoe de geuzen een breedgedragen verzetsbeweging vormden, ze een door klimaatverandering, prijsstijgingen en oorlogsdreiging geteisterde bevolking meekregen en hoe ze alles opofferden voor hun rebelse vrijheidsdroom. Vive le geus!

Hou de agenda goed in het oog, want ik doe verschillende boekvoorstellingen en signeersessies! Hopelijk tot dan!

Bestel nu al je exemplaar bij je lokale boekhandelaar of reserveer online via

Een gedachte over “Volgende week in de boekhandel: In opstand!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s