Drie weken geleden verscheen mijn geuzenboek In opstand! en vandaag mag ik het nieuws delen dat er een tweede druk komt! Ondertussen staat het boek reeds drie weken in de verkooptop, zowel de algemene als die van Standaard Boekhandel. Dank aan alle lezers en boekhandelaars! Laat vooral weten wat je van het boek vindt. Recensies op Goodreads, Hebban of een online winkel zoals die van je lokale boekenboer, SB of Bol zijn uiteraard ook welkom! Ook leuk is een Instagram of Facebookpost over het boek, die ik kan delen!

In opstand! op nr 4 in goed gezelschap in de non-fictietop van alle 140 Standaard Boekhandels (dit is die van Mortsel).

Meteen de gelegenheid om nog enkele geuzennieuwtjes te delen!

Drie boekvoorstellingen: Mortsel, Mechelen en Antwerpen

Deze donderdag 17 november mag ik in de Boekuil in Mortsel vertellen over de geuzen, met muzikale begeleiding van enkele fantastische muzikanten. Inschrijven is niet nodig, iedereen welkom om 20u. Meer info via deze link.

Volgende week dinsdagavond 22 november ben ik om 20 uur te gast in Mechelen in boekhandel Salvator. Er is plaats genoeg, maar om genoeg drank te voorzien (waarvoor je 5 euro betaalt) wel graag inschrijven. Dat kan via info@salvator.be of via deze link.

In december plan ik nog enkele boekvoorstellingen. Meer info hierover volgt snel op deze pagina. Een evenement kan ik al delen: op 7 december ga ik in de Groene Waterman in Antwerpen in gesprek met niemand minder dan geuzenkenner Jan Lampo. We beginnen om 19.30u. Ook hier is er genoeg plaats, maar wordt inschrijven geapprecieerd: groenewaterman@groenewaterman.be .

Lokale geuzenverhalen: deel ze!

In opstand! is een dik boek (ik weet het!). En toch kon ik onmogelijk alle verhalen behandelen. Maar gelukkig heb ik deze website. Vanaf vandaag wil ik samen met lokale specialisten aandacht geven aan alle mogelijke geuzengeschiedenissen van de Lage Landen. Samen met algemene info over de geuzen, hun opstand en de getuigenissen wordt mijn website stilaan een volwaardige uitbreiding op het boek. Binnenkort volgt nog een heuse geuzenbibliotheek met leestips!

De pagina is momenteel nog leeg, maar zal hopelijk snel worden aangevuld. Laat die geuzenverhalen maar komen!

Vanaf 2023: geuzenlezingentournee!

In het nieuwe jaar plan ik mijn grote geuzentournee door Vlaanderen en Nederland. Van Groningen tot de Westhoek, van Noord-Holland tot hartje Limburg, overal wil ik vertellen hoe de geuzen de zestiende-eeuwse Lage Landen in opstand brachten. Daarbij deel ik aangrijpende getuigenissen, geuzenliederen en lokale geschiedenissen in een verrassende historische vertelling.

De geplande lezingen zullen in de online agenda komen. Tot dan!

Contact?

Wil je graag een lezing boeken? Of een lokaal geuzenverhaal delen? Neem dan contact met mij op via onderstaand formulier of via deze link.

Geuzengroet!

Een gedachte over “Tweede druk voor ‘In opstand!’ en andere geuzennieuwtjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s