Beste lezer,

Een tijd geleden ging u naar de betere boekenhandel en kocht u mijn boek. Of u passeerde langs de bibliotheek en ontleende het. Misschien kreeg u ‘Tranen over Mortsel’ wel cadeau. Nu, vier jaar later, ben ik bezig met het schrijven van hetzelfde boek. In maart 2013 verschijnt ‘Tranen over Mortsel’ voor de tweede keer, mét nieuwe getuigenissen en aanvullende onderzoeksresultaten.

Ik weet dus wat te doen. Waarom dan deze oproep? Omdat u mijn lezer bent, voor mijn boek de belangrijkste persoon die ik mij kan inbeelden. Ik ben trots op de ontroerende wandelingen die wij samen maakten door de straten van Mortsel op die 5e april 1943, de verhalen waar wij samen naar luisterden. Maar soms werden de verhalen niet volledig verteld, soms slopen er fouten in de citaten of miste een hoofdstuk cruciale informatie.

Daarom wil ik u vragen om alle suggesties voor aanpassingen, toevoegingen, beschrijvingen bij foto’s, etc. aan mij door te sturen. Enkel met uw hulp, kan ik van ‘Tranen over Mortsel’ een heruitgave maken die de herinnering aan het bombardement in ere houdt.

Dus ben ik op zoek naar:

  • informatie over foto’s in het boek (Wie staat er op? Waar is de foto genomen?);
  • nieuwe getuigenissen (Dit is misschien de laatste kans om het verhaal van de getuigen zo compleet mogelijk te vertellen);
  • correcties (Namen die fout geschreven zijn, eventuele hiaten, vergissingen in citaten).

Uiteraard zijn andere suggesties ook welkom.

Dank u,

Pieter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s