Dag lezers

Zoals jullie allemaal zit ik hier thuis opgesloten in de hoop dat we samen het coronavirus zo lang mogelijk tegenhouden, zodat onze heldhaftige hulpverleners er alles aan kunnen doen om zo veel mogelijk levens te redden.

Voor velen is dit een heel zware periode. En er gaat nog een moeilijke tijd volgen… Voor mij persoonlijk is het vooral jammer dat verschillende lezingen niet doorgaan, zie mijn agenda voor de laatste updates! Maar net zoals in de geschiedenis die ik in mijn boeken beschreven heb, komt in harde tijden zowel het slechtste als het beste in de mens naar boven. Daarom wil ik iedereen oproepen om te kijken naar al het goeds rondom ons. Hoe we elkaar helpen, steunen, liefhebben, troosten, danken…

Het is ook een historische tijd. Vaak wordt er verwezen naar de Spaanse grieppandemie van 1918. Die vergelijking gaat op, maar er zijn toch ook grote verschillen. Meer info hierover vind je via deze link.

Als jullie deze coronatijden willen al lezend willen doorbrengen, wil ik oproepen om boeken te kopen bij de lokale boekhandel. Omdat zij hebben moeten sluiten, komt hun voortbestaan in gevaar.

De meeste lokale boekhandels zijn van Standaard Boekhandel, maar ze worden uitgebaat door zelfstandigen. Dus ook zij zitten in problemen. Gelukkig hebben zij een webshop. Via deze link kan je mijn boeken bestellen! En een kleine extra: voor het boek van mij en Louis Boeckmans is er een actie van 2+1 gratis!

In Mortsel en de zuidrand van Antwerpen kan je bestellen bij De Boekuil via deze link.

In Mechelen is er de fijne boekhandel Salvator (waar ik mijn boek over Eva Fastag mocht voorstellen). Ook zij doen online bestellingen, via deze link.

Ook in Mechelen en in Roeselare kan je bij De Zondvloed bestellen, meer info via deze link.

In Antwerpen levert De Groene Waterman graag de boeken die je wilt lezen.

In Hasselt is er het gezellige boekhandeltje Grim, die ook aan huis leveren.

Voor de mensen van het Waasland kan ’t Oneindig Verhaal in Sint-Niklaas je leeshonger verlichten.

De Gentenaars kunnen bevoorraad worden door het Paard van Troje via hun sociale media of het mailadres Gent@paardvantroje.be

Ten slotte wil ik lezers aanmoedigen om de boeken te kopen van mijn geliefde collega’s. De links zijn naar Standaard Boekhandel, maar bij de gewone boekhandel bestellen is uiteraard even goed!

Drink je daar net als ik ook graag een goed biertje bij? Bestel dan bij mijn vrienden van de Hoogmis in Edegem: via deze link!

Of een mooi bloemetje? Dat kan je bestellen via de Tuin van Eden in Edegem.

Duurzame koffie? Pakje troost bij Ray&Jules bestellen!

Op zoek naar duurzame bulletlists, agenda’s en nog veel meer? Mijn vrienden van Redo Papers helpen jullie graag verder!