KLANK, zo titelt het debuut van mijn broer Tomas. Als filosoof ging hij op zoek naar antwoorden op de  intrigerende vraag hoe wij muziek ervaren. Het resultaat is een melodieuze tocht langsheen lawaai en stilte, dove muzikanten en luisterende filosofen, tijd en stilstaan, tot het beleven van muziek.

“Een bevlogen filosofische kijk op de veelzijdigheid van de muzikale ervaring” Joke J. Hermsen, filosofe en auteur van Kairos en Stil de tijd

Meer info via zijn website: www.tomasserrien.com/klank

Je kan het boek verkrijgen in de betere boekhandel. Of online: Bol.com, Standaard Boekhandel, ECI

Korte inhoud

Muziek kan ontroeren, pijn verzachten of de dansbenen prikkelen. Maar watervaren we precies als we luisteren naar Chopin, Pink Floyd of Bob Dylan? Wat maakt onze beleving van muziek zo kenmerkend? Tomas Serrien tracht in dit boek te achterhalen hoe we muziek gewaarworden. Hoewel muziek er in de eerste plaats is om naar te luisteren,legt de auteur uit waarom ook het denken en schrijven over muziek bijzonder zinvol kan zijn en neemt hij de lezer mee in een muzikale zoektocht vol diepzinnige overpeinzingen.

Aan de hand van diverse muziekstukken, die gebundeld zijn in eenvoudig te beluisteren afspeellijsten, gaat hij op zoek naar antwoorden op verschillende vragen. Luistert de mens aandachtig genoeg? Wat is het verschil tussen muziek en geluid? Wat is de muzikale tijd? Hoe ervaren doven muziek? Wat is de rol van emoties bij het luisteren naar muziek? Kan muziek ook genezend werken?

Interessante links:

Komende zaterdag signeren mijn broer en ik in drie winkels van Standaard Boekhandel. Wie weet tot dan?

Een gedachte over “Mijn broer schreef zijn eerste boek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s