Meer info over het boek

Terug naar het overzicht van V-inslagen

V1, 11u16, straathoek L. De Koninckstraat en Mevrouw Courtmansstraat, 8 doden, 7 gewonden.

Michel Vaerewijck vertelt het verhaal dat hij van zijn grootmoeder hoorde:
‘Op die mooie 6e februari dag (na die lange harde winter) stond mijn jonge grootmoeder, zelf pas moeder van haar eerste zoon (mijn vader) op het terras van haar kleine tuintje. In de heldere blauwe lucht zag ze een glimmend puntje met het intussen gekende gebrom van de ramjet. Het leek recht op haar af te komen en zoals ze al gewoon was, hield ze even de adem in hopend dat ook deze over zou vliegen.
Maar de motor stopte.
Haar laatste uur was geslagen, en ze drukte haar baby tegen zich aan terwijl ze met ontzag het tuig op haar zag duiken… Het moet voor haar een eeuwigheid geduurd hebben.
Tot het ding een seconde voor impact naar rechts zwenkte en er een oorverdovende knal volgde. Mijn grootmoeder werd omvergeblazen door de schokgolf en de ramen en deuren werden uit hun hengsels gelicht. Maar zowel zij als mijn vader waren ongedeerd.
Wel kregen ze jeuk en uitslag. Later werd dat verklaard door de grote hoeveelheden glaswol die rond de brandstoftanks zat en die verstoof bij de knal.
De familie die het getroffen hoekpand bewoonden overleefden het niet.De man des huizes was verplicht tewerkgesteld in Duitsland en keerde na de oorlog terug.  Mijn grootvader zag hem in ongeloof staren naar het puin en instorten van verdriet. ‘

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s