Meer info over het boek

Terug naar het overzicht van V-inslagen

Er vielen 33 doden bij deze zware inslag in hartje Berchem. Vooral het Sint-Joannagesticht was zwaar getroffen. Het klooster en het schoolgebouw werden volledig vernietigd. Gelukkig was de sluiting van de scholen reeds van kracht, want anders was het aantal slachtoffers nog groter geweest. In het klooster stierven 29 zusters.

Ook in de wijde omgeving was de schade groot. Onderzoeker Jan Verhelst ontdekte zeven foto’s van het nabijgelegen gebouw op de hoek van de Coveliersstraat en Belpairestraat, waar vandaag een bedrijvencentrum is met o.a. de Aldi, een fitness en een werkwinkel.

Getuige Yvonne Moens (°1928) was net haar huiswerk gaan afhalen toen de raket insloeg. Zij deelde het herinneringsboekje dat na de oorlog werd uitgegeven om de overleden zusters te herdenken.

ferdinand-coosemans-1ferdinand-coosemans-2ferdinand-coosemans-3ferdinand-coosemans-4ferdinand-coosemans-5ferdinand-coosemans-6ferdinand-coosemans-7ferdinand-coosemans-8ferdinand-coosemans-9ferdinand-coosemans-10ferdinand-coosemans-11ferdinand-coosemans-12ferdinand-coosemans-13ferdinand-coosemans-14ferdinand-coosemans-15ferdinand-coosemans-16ferdinand-coosemans-17ferdinand-coosemans-18ferdinand-coosemans-19

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s