Vandaag is het exact 76 jaar geleden dat Mortsel gebombardeerd werd door Amerikaanse vliegtuigen. Er vielen 936 doden bij het dodelijkste bombardement uit onze geschiedenis. Net als vorig jaar zal deze trieste verjaardag niet ongemerkt voorbijgaan. Ondertussen heeft al de helft van de 936 slachtoffers een gezicht gekregen. Lees er hier hoe je mee kan herdenken.

Herdenk mee de 936 slachtoffers van het bombardement op Mortsel — Pieter Serrien

Een gedachte over “Herdenk mee de 936 slachtoffers van het bombardement op Mortsel — Pieter Serrien

  1. Pieter de herdenking was weer indrukwekkend we moeten dat generatie na generatie blijven doorgeven zodat er NOOIT meer zo iets gebeurd – m’n buurman Ignace Vernieuwe heeft toen geluk gehad die dag niet naar school geweest zijn vrouw ook geluk gehad de juiste kant gaan schuilen op school na eerste bombardement Hopelijk maken wij nooit oorlog mee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s