Indien u weet heeft van een dodelijk of gewond slachtoffer van het bombardement, willen we u vragen om het volgende neer te schrijven:

 • Naam slachtoffer
 • Persoonlijke gegevens (woonplaats, geboortedatum, geslacht, school/werk, familieleden, …)
 • Doodsoorzaak/aard verwondingen
 • Hoe deze persoon slachtoffer werd van het bombardement
 • Uw relatie met de persoon
 • Indien u fotomateriaal heeft van deze persoon (bidprentje of een foto voor, tijdens of na het bombardement), gelieve ons te verwittigen.

Bij informatie over bepaalde plaatsen, woningen en straten, willen we graag het volgende weten:

 • Zo exact mogelijk beschrijving van de locatie
 • Wie was daar? Wie woonde daar?
 • Zo uitgebreid mogelijk de gebeurtenissen die zich daar afspeelden
 • Indien u fotomateriaal heeft van de locatie (voor, tijdens of na het bombardement), gelieve ons te verwittigen

Indien u uw getuigenis (opnieuw) wil neerschrijven, blijven we geïnteresseerd in uw verhaal. Als u uw ervaringen neerschrijft, mag u alle details vermelden. Enkel zo kan het grote verhaal gereconstrueerd worden.

Tenslotte zijn we op zoek naar alle foto’s van het bombardement. Indien u zelf nog in het bezit bent van uniek fotomateriaal, gelieve ons te verwittigen. Indien u meer informatie heeft over bestaande foto’s (bijvoorbeeld in het boek Tranen over Mortsel), gelieve de informatie met duidelijke verwijzingen naar de desbetreffende foto’s op te schrijven.

5 gedachten over “Welke informatie zoeken we?

 1. Geachte,
  Een van de slachtoffers was mijn tante Albertina Joanna Paula De Mol. Ze was in 1930 geboren.Ze woonde toen in de Molenstraat nr. 8 in Mortsel. Ze was leerling in het 6de leerjaar van de Sint Lutgardis school. Het geen wat ik u kan vertellen is wat mijn bomma, de mama van mijn papa er over vertelde. Albertina en haar klasgenoten waren naar de kelder gevlucht samen met hun leerkracht zuster ……Albertina is gestikt door het stof. Ze had geen verwondingen behalven wat bloed aan haar onderbroekje. Mijn bomma Maria Van Vlem heeft samen met haar man Jozef De Mol helpen zoeken. Mijn papa Charel De Mol zat toen al jaren in kampen in Duitsland. Als hij het nieuws vernam was zijn kleine zus al begraven. Hij mocht ook niet naar huis komen. Hij heeft van 1939 tot 1945 in Duitsland moeten blijven en werken. Hij was er kapot van dat hij zijn kleine zus nooit meer heeft kunnen zien.
  Ik heb een rouwbrief en doodsprentje met foto van Albertina. Ook het naametiket van het Rode Kruis die het stoffelijk overschot vergezelde. Ook heb ik nog een schoolrapport van het schooljaar 1941-1942. Ik zal in de oude foto’s op zoek gaan of ik nog iets kan vinden. Als ik u hier mee van dienst kan zijn kunt u mij contacteren.

  Vriendelijke groeten,
  Lutje

 2. MIjn moeder komt uit een gezin van 10 kinderen, allemaal meisjes. bij het bombardement van mortsel stierf één van haar zussen; Constance Tubbax, 12 jaar. De foto op haar graf is die van haar plechtige communie die ze kort voordien gedaan had. Ik zoek nog meer info.

  Groetjes
  Mieke

 3. Mijn vader had een collega, Georges DE MEULEMEESTER, wiens drie dochtertjes overleden zijn in het bombardement. Ik heb nog ergens hun bidprentje, daar staan ze alle drie op, twee in hun communiekleedje. Kan u daar iets mee beginnen? Dan zoek ik het op.
  Vriendelijke groeten,
  Lea Groffen

  1. Beste Mevrouw Groffen, Ik had graag met u in contact gekomen betreffende de stamboom van de familie Groffen. Ik heb deze stamboom tot +/-1485. Geinteresseerd? Ik heb zojuist uw boek gekocht, ziet er zeer interessant uit. mvg
   Hubert Van Mechelen , echtgenoot van Godelieva Groffen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s