Een Thracische krijgsgevangene wordt op de slavenmarkt van Capua gekocht door de arrogante Battiatus. Hij komt terecht in de ludus waar hij zich al snel ontpopt tot de populaire gladiator Spartacus.

De serie is bloedig en gewelddadig, de acteurs zijn niet echt denderend en het verhaal zit vol met historische fouten. Waarom dan toch kijken? Het harde leven in de ludus wordt mooi geschetst. De graphics in de stijl van de film 300 zijn indrukwekkend. Bovendien is het wel spannend om de strijd in het arena te volgen.

Niet de beroemde slavenopstand van Spartacus, maar zijn leven daarvoor is het onderwerp van deze dertiendelige serie. In 2011 volgde een prequel Gods of the Arena waarin het leven in de ludus van Battiatus voor de komst van Spartacus centraal staat. In 2012 komt er een tweede seizoen over de opstand zelf.

Meer info? Website van Starz en de trailer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s