Een tip van een collega: Marita de Sterck schreef een mooie adolescentenroman over de Eerste Wereldoorlog. En dan nog over het dagelijkse oorlogsleven in de Rupelstreek, gebaseerd op historisch onderzoek. Voor mij dus een must-read.

Het hoofdpersonage Victor is een epileptische jongen die zijn huis ontvlucht op zoek naar zijn hond. Tijdens zijn reis van Mechelen naar Boom maakt hij kennis met volksfiguren zoals de vrouw met de baard, een protestzanger en de hondenslachter.

Als decor voor de queeste van Victor koos de Sterck de Eerste Wereldoorlog. Hoewel de personages wat ongeloofwaardig en overdreven brutaal zijn, vertellen ze ons veel van het leven tijdens de oorlogsjaren.

Een ideale kennismaking met de geschiedenis van de Groote Oorlog in onze streken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s